Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kutura/domains/kuno-kultura.lt/public_html/wp-content/plugins/customify/class-pixcustomify.php on line 1504
Dienos pietūs | Kūno kultūra
Dienos pietūs

Dienos pietūs

Kiekvieną darbo dieną siūlome jums šviežiai pagamintą dienos pietų kompleksą, kuriamą pagal dietologų rekomendacijas ir subalansuotą taip, kad pavalgius netektų kovoti su sunkumo jausmu – priešingai, mūsų pietūs jus įkraus #energijaveikti, užtikrinančia produktyvumą visai popietei.

Mūsų šefai kasdien ruošia tris pagrindinius patiekalus, turtingus baltymų, dažnai vadinamų organizmo statybine medžiaga. Siūlome jums rinktis iš raudonos mėsos, paukštienos, žuvies arba vegetariško patiekalo. Visi keturi variantai gaminami taip, kad vienas kitam nenusileistų nei skoniu, nei naudingų medžiagų kiekiu, tad lemiamas pasirinkimo faktorius – tik jūsų pačių poreikiai.

Siekiant organizmui suteikti energijos, labai svarbu jį aprūpinti sudėtiniais angliavandeniais, kurie, priešingai nei paprastieji, nesukelia staigaus cukraus kiekio šuolio kraujyje ir užtikrina tolygų energijos srautą. Šią funkciją dažniausiai atlieka patiekalų garnyrai, susidedantys iš kruopų bei daržovių. Visi garnyrai yra ruošiami termiškai apdorojant ingredientus, tačiau užtikrinant, kad jie nebūtų perkaitinami ir neprarastų savo tekstūros, taip išlaikant mažą ar vidutinį glikemijos indeksą, nusakantį, kokiu greičiu angliavandeniai organizme suskaidomi iki gliukozės. Kuo mažesnis indeksas, tuo lėčiau vyksta skaidymo procesas, tolygiau paskirstoma energija ir mažesnė nepageidaujamų svorio pakitimų rizika.

Kartu su pietumis visuomet patiekiame ir šviežių daržovių salotas. Jos – ne tik vienas svarbiausių vitaminų bei mineralų, bet ir skaidulų, atsakingų už žarnyno valymą bei sklandų virškinimo procesą, šaltinių. Salotas gardiname savo pačių gamintais padažais, naudodami tik kokybiškus ingredientus, tarp jų – ir naudingus augalinius riebalus, svarbius širdies veiklai bei padedančius įsisavinti vitaminus.

Kūno kultūros šefai kasdien verda ir lengvai virškinamas, neriebias, baltymais turtingas sriubas, kuriose gausu daržovių bei kruopų ar ankštinių. Priklausomai nuo metų laiko, sriubos būna šiltos arba šaltos, receptuose naudojami sezoniški ingredientai, kas užtikrina sriubų šviežumą bei tinkamumą jūsų organizmo produktyvumo didinimui atsižvelgiant į aplinkos sąlygas.

Pasirūpinę savo kūnu iš vidaus, negalime užmiršti ir aplinkos, kurioje gyvename. Dėl pasirinkto verslo modelio, mes neišvengiamai sunaudojame daugybę vienkartinių pakuočių, tačiau džiaugiamės galėdami deklaruoti, jog mūsų maistas pakuojamas į iš augalų pagamintus, natūraliai suyrančius bei kompostavimui tinkamus indus.